commissioned by the Region Skåne, completed May 2013

The Kaleidoscope is integrated in the ceilings of six radiotherapy rooms. Work consists of light dots, spread in regular symmetrical shapes resembling kaleidoscopic fractals. Each room has its own pattern. The brightness, colour and dynamics of lights are controlled by a very detailed programme, which repeats after 50 hours.
Kaleidoscope is a light story in calm meditative pace, created to offer a playful, relaxing and hopeful element. An experience that can, for the moment, lead viewer's thoughts elsewhere from this specific environment.

The Kaleidoscope is made for the Skåne University Hospital in Lund, Sweden
Realised with the assistants of Nino Strohecker and Carl-Johan Nordin

photo Tommaso Bonaventura

previous image next image
previous image
next image